Næstekærligheden sejrede sammen med Lotto

Næstekærligheden sejrede sammen med Lotto

OPGAVEN
Spread the word – og nå målene
I forbindelse med Lottos fødselsdag 2016 skulle der skabes en kampagne, der var stærk nok til at styrke salget, men også styrke brandet, der var i stærk konkurrence med de konkurrerende lotterier, der bød på store og internationale puljer.

De konkrete taktiske mål var:

  • Salget af Lotto skulle øges med 5%
  • Salget af Lotto PLUS abonnementer skulle øges med 60 % i forhold til ikke-kampagneperiode

 

INDSIGT/STRATEGI
Glæden ved at give er større end glæden ved at modtage
Flere studier viser, at man får det bedre af at give penge til andre eller til velgørenhed, end ved at bruge penge på sig selv. Samtidig er der stort fokus på at kunne tænke ud over sin egen lille verden. Dyrevelfærd, miljø, deleøkonomi, CSR osv. fylder meget. Og mange Lottospillere drømmer om ikke-materielle goder som gode oplevelser og mere tid sammen med de nærmeste.

Indsigten fra studierne er i god tråd med Lotto og Danske Lotteri Spil, der bare i 2015 delte 1,24 mia. kr. af overskuddet ud via udlodningsmidlerne.

Lotto valgte derfor i samarbejde med RHG at lave en 360 graders kampagne, der skulle fremme lysten til at give.

Man får det bedre af at give penge til andre eller til velgørenhed, end ved at bruge penge på sig selv

LØSNINGEN
360 graders kampagne til Lottos fødselsdag 2016
Vi udviklede en kampagnesætning og logo, med ordlyden ’Hvem ville du glæde, hvis du vandt?’ Kampagnens centrale elementer var to dokumentariske film, der kørte både på tv og i sociale og digitale medier, hvor vi uden fastlagt manuskript gav instruktøren fri leg, da vi overraskede to udvalgte mennesker (Anemone og Tobias) med muligheden for at glæde deres nærmeste med en unik gave – sponsoreret af Lotto. Filmen skulle naturligvis skabe opmærksomhed om kampagnen, men skulle samtidig fungere som platform for kampagnens taktiske budskaber:

  • Konkret salg af Lotto
  • Store puljer (øger salget markant)
  • Opfordring til at tegne et PLUS abonnement (og automatisk spille med hver uge)
  • Samt mulighed for at deltage i en unik Lotto Fødselsdagsquiz

 

Vi havde brug for en platform, der kunne sikre, at modtagerne blev eksponeret for alle budskaber – flere gange, for at sikre maksimal effekt. Derfor udviklede vi Lotto Fødselsdagsquiz, hvor deltagerne kunne svare på Lotto-relaterede spørgsmål to gange om ugen gennem hele kampagneperioden og derved optjene lodder, som gav dem chancen for at vinde en lækker rejse – som naturligvis kunne deles. Når man deltog i Fødselsdagsquizzen, blev man samtidig eksponeret for de taktiske kampagnebudskaber

Kampagnen blev desuden støttet af nøje planlagte aktiviteter i sociale medier gennem hele kampagneperioden.

RESULTATER
Da denne case er så ny, at kampagnen stadig kører, kender vi ikke de endelige resultater. Men foreløbige tal tyder på, at vi kommer til at nå vores mål og mere til.


Hvis du vil vide mere om vores erfaringer med engagerende og integreret markedsføring, er du velkommen til at kontakte Jan Køhler på jak@rhg.dk eller +45 40 57 98 58


  • Client Danske Spil
  • Date 14. december 2016
  • Tags BTC, Integreret, Kampagne, Quiz, Social Media, TV
  • URL View Project